Esther van Leeuwe
Esther is een plezierige, gedreven en doortastende dame die je alle organisatie en zorgen rondom eten en drinken uit handen neemt als je een geslaagd evenement of een mooi diner wilt organiseren. Zij tovert jouw locatie om tot restaurant en jouw keuken tot een plaats waar zij de scepter zwaait om het jou en jouw gasten helemaal naar de zin te maken. Wat zij op de borden tevoorschijn tovert, is in nauw overleg tot stand gekomen. In een voorgesprek neemt Esther door welke gasten je verwacht en of zij menu- of dieetwensen hebben. Als resultaat heb je met elkaar in de beslotenheid en intimiteit van de eigen omgeving een goed en gezellig diner. Je kunt echt aandacht voor jouw gasten hebben, want Esther zorgt dat iedereen de afgesproken gerechten op zijn of haar bord krijgt.


Dongge Veenstra, back office, keuken assistent, bediening. Koffie fanaat, eigenaar van Zjee Café

Bart Splithof, kok, fenomenaal in het opmaken van prachtige gerechten, eigenaar Bart Splithof Cooking

Isa Verhoef, creatieve duizendpoot. Zij houdt ervan om te experimenteren en kookt het liefst op gevoel met producten die op het moment voorradig zijn.

Robert-Jan Piek, streekproducten-goeroe. Oprichter van Boergondisch Rotterdam en bestuurder bij Rotterdamse Oogst. Robert heeft een schat aan kennis over streekproducten en hecht veel waarde aan duurzaam en lokaal eten.

Wairimy Nyoike, kookt graag vegan gerechten. Maakt de lekkerste, smeuïgste American Brownies. Is tot ‘s avonds laat volop energie en scherp als een mes.
Rik van Weeren, gepassioneerd chef in hart en nieren, kookt het liefst met producten uit de streek en van het seizoen.
Over Smaak van de Waard
Eten verbindt. Dat hoor je vaak, maar is echt zo
Echt contact is zo schaars, maar zo waardevol. We laten ons meeslepen met de waan van de dag, maar waar het leven echt om gaat zijn die mooie momenten met vrienden en familie. Met mijn werk verbind ik mensen met elkaar. Door hen volledig in de watten te leggen zodat ze zelf niets meer hoeven te doen, met lekker, vers, gezond en duurzaam eten komen ze in contact met elkaar. Niemand denkt aan het einde van zijn leven “had ik maar langer achter Instagram gezeten”, “had ik maar meer gewerkt”, “had ik maar vaker TV gekeken”. Maar een bijzondere avond met vrienden of familie, daar kan nog jaren over worden nagepraat. Zoals die verjaardag met alle vrienden en familie samen, die met een BBQ in de tuin werd gevierd.
Eat Art – verwonderen en verassen met creativiteit
Contact tussen mensen is vaak vluchtig en oppervlakkig, zeker in een zakelijke omgeving. Door mensen te verwonderen en uit hun comfortzone te halen, verdwijnen de muren die we om ons heen hebben gevormd. Zo blijkt écht contact, met vreemden of met bekenden, toch snel te realiseren. Hier geef ik invulling aan als onderdeel van het Eat Art Collective – een collectief van kunstenaars en koks. Dit collectief zet verrassende concepten neer, waarbij eten altijd een rol speelt, maar waar het echt om draait is de verbinding tussen mensen onderling, en tussen mensen en hun omgeving.
Passie voor koken en lekker eten
Ik ben gestart met ondernemen zodat ik meer invloed heb op hoe ik mijn leven leid, op hoe ik mijn tijd besteed en op hoe ik deze tijd verdeel. Ook vind ik het fijn om zelf aan het roer te staan, waar ik in mijn vorige carrière als business controller juist een adviserende rol had. Koken is sinds jongs af aan mijn passie. Dit heeft de keuze voor specifiek koken gemaakt. Zo herinner ik me bijvoorbeeld dat toen ik een jaar of 8 was een compleet Chinees diner heb bereid toen mijn opa en oma kwamen eten. Zij geloofden niet dat ik het allemaal gemaakt had.
Ik vind het geweldig om verschillende smaken met elkaar te combineren, en hiermee mijn gasten te verrassen. Tijdens mijn reizen doe ik veel ideeën op, bijvoorbeeld in Italie, Frankrijk, Thailand en India.
Gezonde geest in een gezond lichaam
Je hebt maar 1 lijf, en daar moet je de rest van je leven mee doen. Als fanatiek wielrenner heb ik hier persoonlijk dagelijks mee te maken. Met Smaak van de Waard kies ik voor verse, biologische ingrediënten, met weinig vet en toegevoegde suikers. Veel verse groentes en vlees of vis dat bij voorkeur niet uit de bio-industrie afkomstig is, zoals bijvoorbeeld wilde gans of rundvlees van Hoeve Linquenda. Lekker tafelen zonder het gevoel “dat moet ik eigenlijk niet doen”.
Met mijn opdrachtgever Wielerteam Jumbo-Visma ligt de nadruk op optimaal presteren in de topsport door middel van gezonde en passende voeding. Dit is een andere insteek dan voor mijn andere opdrachtgevers. Het biedt een interessante uitdaging als kok waarbij mijn kennis over voeding en diëtiek flink is aangescherpt.
Duurzaamheid & lokale leveranciers
Lokale leveranciers uit de Krimpenerwaard en omgeving Rotterdam zijn de sleutel tot mijn succes. Zij leveren producten van uitstekende kwaliteit, met oog voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld Hoeve Linquenda, Jan de Waard Visserij, Manenwolfs Rokerij & Foodlab, Molen de Arend, Naturally Granola, Sharp Sharp en de Mengelmoestuin, om er maar een paar te noemen. Door onze intensieve samenwerking kan ik veel over de producten vertellen. Dit verbindt mijn gasten met hun omgeving. Ik hoop mijn gasten aan te steken met gepaste trots op alle moois dat onze directe omgeving te bieden heeft.
Flexibiliteit & budget
Als financieel expert vind ik het belangrijk dat iedereen van goed eten kan genieten. Lekker, vers, gezond en duurzaam eten hoeft geen bijzonder kostbare zaak te zijn, bekijk hier ons aanbod.
Doordat ik het menu met de gasten afstem, is het geen punt om rekening te houden met allergieën en dieetwensen. Zo kan iedereen van de al het smakelijks mee genieten.
Gelukkig kan ik rekenen op enkele fantastische collega’s die me bij grotere opdrachten bijstaan en zelfstandig opdrachten uitvoeren.
Wil jij meer weten over het laatste nieuws en ontvang je graag tips?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.