Streekproducten
Smaak van de Waard kiest voor verse, bij voorkeur lokale biologische ingrediënten, met weinig vet en toegevoegde suikers. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van verse groentes en vlees of vis van lokale leveranciers uit de regio Krimpenerwaard en Rotterdam .Dit met oog voor duurzaamheid. Ook zijn er veel locaties waar Smaak van de Waard terecht kan voor workshops of evenementen. Bekijk hieronder enkele samenwerkingen.
Onze streekproducten leveranciers

Het Wildhuys
Het Wildhuys is vol met passie voor natuur, eerlijk én lekker eten. Ze verkopen wild en wildproducten uit de Krimpenerwaard, natuurlijk lokaal en verantwoord geoogst uit de vrije natuur. De nadruk van het aanbod ligt op producten met wilde gans.

Jan de Waard Visserij
Wie op zoek is naar verse rivierkreeft en gerookte paling (en gerookte makreel, alleen rond de kerst) hoeft niet verder te zoeken! Verser kunt u het namelijk niet krijgen. Jan de Waard is als prijswinnende paling roker en bovendien gepassioneerd visser een zeer gewaardeerde leverancier van Smaak van de Waard.

Manenwolf’s – Rokerij en Foodlab
Met een frisse blik op (vaak eeuwenoude) technieken ontwikkelt Manenwolf’s hedendaagse producten voor de avontuurlijke eter en (thuis)kok. Wapens in de strijd tegen liefdeloos voedsel en slechte smaak. Smaak van de Waard is onder andere fan van de gerookte uien chutney, de mosterd kaviaar en tempeh van Hollandse bonen.

Kaasmakerij Booij
Kaasmakerij Booij houdt van kaas! Daarom maakt ze iedere dag met aandacht en liefde de beste ambachtelijke kazen. Bovendien adviseert ze je persoonlijk over smaak, rijpheid en achtergrond van de kazen. Tevens heeft Booij een sfeervolle locatie voor diners vergaderingen en borrels.

Naturally Granola
Naturally Granola maakt huisgemaakte, gezonde granola. Bovendien bereid met 100% natuurlijke en voedzame ingrediënten. Deze granola smaakt daarom heerlijk in de desserts van Smaak van de Waard!

De Mengelmoestuin

23 Wine Import
Voor het leveren van wijnen werkt Smaak van de Waard graag samen met 23 Wine Import. Dit bedrijf focust zich op wijnhuizen die in Nederland nog onbekend zijn, maar toch wijnen produceren van hoge kwaliteit en een mooi verhaal hebben.

Hoeve Linquenda
Hoeve Linquenda is een veelzijdig veehouderij bedrijf. Restaurant aan Huis haalt hier haar rund- en lamsvlees. Daarnaast organiseert de hoeve activiteiten in de groene en ecologische dienstverlening. Op de boerderij hebben ze schapen en enkele vleeskoeien. De weilanden waar deze dieren de meeste tijd van het jaar grazen is voor het grootste gedeelte natuurgebied. In dit gebied staat de weidevogel centraal. Daarnaast krijgen ook andere flora en fauna uitgebreide aandacht, zodat Hoeve Linquenda bijdraagt aan het in stand houden van de biodiversiteit.

Zjee Café – koffie catering & leverancier
Zjee Café is de ideale koffie cateraar die je echt wilt hebben. Zowel zakelijk als particulier heeft Dongge Veenstra van Zjee Café een aantrekkelijk aanbod van de lekkerste en eerlijkste koffies (en verse thee). Daarnaast levert Dongge ook o.a. specialty koffiebonen aan haar klanten en staat zij voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociale betrokkenheid. De boer een eerlijke prijs. Samen kunnen wij dit waarmaken.
Samenwerkingen

De Maaltijdmanager
De Maaltijdmanager is een vaste partner van Smaak van de Waard bij grotere opdrachten. De Maaltijdmanager is gespecialiseerd in buffet catering. Bovendien wordt er gewerkt met lokale producten uit de omgeving Rotterdam.

Intelligent Food
Help mee voedselverspilling tegen te gaan. Intelligent Food is een productie-partner die met hart, ziel, professionaliteit én goede smaak de lekkerste producten ontwikkelt voor de foodbranche. Ze pakken hiermee de voedselverspilling aan op een commercieel intelligente manier. Zodat iedereen die meewerkt er ook wijzer van wordt.

Workshopatelier bij Suus
Suus organiseert creatieve workshops voor bijvoorbeeld bedrijfsfeestjes of vrijgezellen uitjes. Haar atelier ligt op 2 minuten lopen van Smaak van de Waard, Het perfecte uitje dus, om te combineren met een etentje!

Bart Splithof Cooking
Bart Splithof is een vaste partner van Restaurant aan Huis bij grotere opdrachten. Bart is gespecialiseerd in compleet verzorgde diners. Zijn gerechten worden namelijk met ongelofelijk veel aandacht opgemaakt en ogen als een schilderij op een bord.

Schiedamse Molens
De historische brandersmolens van Schiedam zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook kunnen ze gehuurd worden! Er kan bovendien veel meer dan u denkt: van vergaderen tot een spectaculair evenement op grote hoogte. Smaak van de Waard serveert er bijvoorbeeld een high tea met meel uit deze molens.

Graanmaalderij Gouderak
De Graanmaalderij is in 1916 gebouwd door een coöperatie van boeren uit Gouderak. Er werd veevoer gemalen, aangevoerd door schepen die over de Hollandse IJssel voeren. Begin jaren ’60 is het pand echter in onbruik geraakt. Tussen 2011 en 2016 heeft een enorme restauratie plaatsgevonden. Hierdoor is nu de begane grond beschikbaar als ruimte voor vergaderingen, (kook) workshops en ook diners.

Eat Art Collective
Naast eigenaar van Restaurant aan Huis, is Esther van Leeuwe onderdeel van het EAT ART Collective. Het EAT ART Collective onderzoekt “voedsel” en de sociale, technische en ecologische systemen daaromheen. Deze vragen worden vervolgens vertaald in diners, workshops en interactieve lezingen.

Flowers & Sours
Flowers & Sours is enerzijds een foodlab, proeflokaal en smaakwarenhuis. Anderzijds is het een werkvloer. Het verhaal achter de producten en de maakprocessen staat er centraal. De aangesloten ondernemers willen impact maken. Dit bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, gezondheid of werkgelegenheid. De bij Flower & Sours aangesloten bedrijven zijn bovendien zeer gewaardeerde leveranciers van Smaak van de Waard.

Hoeve Maria (Bergambacht)
Dit is een unieke locatie voor persoonlijke groei en groepsverbinding in het Groene Hart, hartje Krimpenerwaard. Tot 1989 was Hoeve Maria een melkveehouderij/kaasmakerij. Door de jaren heen echter heeft Hoeve Maria de voormalige boerderij, diverse schuren en erf naar eigen idee en mogelijkheden gecreëerd. Een pracht locatie met een zee aan buiten ruimte en bovendien een fantastische buiten-keuken. Deze keuken is het gehele jaar door te gebruiken is voor bijvoorbeeld diners, feesten en vergaderingen.

Drive to Connect
Dineren op locatie in een bijzondere grote gele Amerikaanse schoolbus. De mobiele locatie voor bijvoorbeeld vergaderingen, trainingen, seminars en meer. Een locatie die bovendien kan inspireren en motiveren.

Let’s Cook Together Kookstudio
Wilt u liever zelf aan de slag in de keuken? Laat Esther bijvoorbeeld een kookworkshop op maat verzorgen! Bij sfeervolle kookstudio Let’s Cook Together in Rijswijk zijn de mogelijkheden bovendien eindeloos.

Overige partners

Drive to Connect
Dineren op locatie in een bijzondere grote gele Amerikaanse schoolbus. De mobiele locatie voor bijvoorbeeld vergaderingen, trainingen, seminars en meer. Een locatie die bovendien kan inspireren en motiveren.

Let’s Cook Together Kookstudio
Wilt u liever zelf aan de slag in de keuken? Laat Esther bijvoorbeeld een kookworkshop op maat verzorgen! Bij sfeervolle kookstudio Let’s Cook Together in Rijswijk zijn de mogelijkheden bovendien eindeloos.
Aanmelding Nieuwsbrief
Wil jij meer weten over het laatste nieuws en ontvang je graag tips? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.